Sinaturs TV-køkken
Mikael laver øllebrød på øl fra verdens bedste nabo, Bøgedal
Det skal du bruge til 2 personer:
150 gram rugbrød (brug rester, hvis du har nogen)
2 -3 dl Bøgedal alt efter rugbrødes tørhed
(Det er nemmere at tilsætte mere øl til grøden, end at pille det ud af grøden, så tilsæt øllet lidt ad gangen.)
En knivspids kanel
30-40 gram nødder, mandler og tørret frugt eller bær
(brug det, du bedst kan lide, men sørg for at have lidt af det hele - det giver den bedste smag)
1-2 spsk. god dansk honning (sukker kan også bruges)
TIl Bøgedal-sirup:
1 dl sukker og 1 dl bøgedal koges sammen, indtil sukkeret er opløst.
Sådan gør du:
Skær dit rugbrød i stykker og kom dem i en gryde sammen med Bøgedals øl og kog blandingen op. Skru lidt ned for blusset, så den står og småkoger uden at brænde på. Tilsæt herefter nødder, mandler, tørret frugt eller bær og kanel. Smag grøde til med honning - her har du selv mulighed for at bestemme, hvor sød den skal være.
Når grøden er kogt godt igennem moser du grøden med en gaffel, så den får rigtig grød-konsistens.
Sprøde Bøgedalschips
Tag lidt af grøden fra og hæld op i en blender, hvor du blender den til en helt glat og ensartet masse. Smør massen ud på et stykke bagepapir og bag det ved 180 grader i 10-12 minutter.
Er de ikke helt sprøde herefter, giver du dem bare lidt ekstra tid. Mos grøden med en gaffel, tag lidt af grøden op i en blender og blend den helt glat. Smør den glatte grød ud på noget bagepapir, som bages sprøde ved 180 grader i 10-12 min. I ovnen. Hvis de ikke er sprøde nok efter de 10-12 min. Så giver man dem bare lidt mere tid. Der er stor forskel på ovne, så heller holde lidt øje med de sprøde Bøgedals chips.
Anret grøden i en dyb tallerken med grøden i bunden, de sprøde Bøgedalschips på toppen og en god sjat dansk fløde samt lidt Bøgedalsirup over. Skal det være rigtig lækkert, kan man komme en god iscreme på toppen.