Sinaturs TV-køkken
Mikael laver Sinaturs Sommerdrink på gin og rabarber
Det skal du bruge:
400 gram Rabarber
(Kan evt. erstattes med jordbær, solbær, hindbær eller andet bær)
200 gram rørsukker
Et par toppe af mjødurt
(Kan erstattes med en halv stang vanilje)
1 Citron
1 flaske Fary Lochan gin
(Kan erstattes af anden gin)
Tonicvand fra Ørbæk
(Kan erstattes af anden tonic)
Sådan gør du:
Rabarberlikøren
Rengør rabarberne og skær den i små tern.
Jo mindre, du skærer dem, desto hurtigere kan du nyde sommerdrinken. Ved helt små tern, kan den sagtens nå at få en rigtig god smag i løbet af 7-14 dage, men den får mere og mere smag med tiden. Kom ternene i en beholder sammen med sukkeret og riv noget citronskal ned i. Pres herefter citronsaft udover og lad citronerne blive i beholderen. Hak mjølurten og kom med i eller alternativt en halv stang vanilje.
Hæld ginen over ingredienserne og rør rundt. Stil beholderen på køl, men husk at røre i den de første par dage, indtil sukkeret er opløst. Lad den stå på køl i minimum en uge, og prøv herefter at smag på den.
Selve drinken
Fyld to glas med masser af is og hæld rabarberlikør i ca. halvdelen af glasset. Top herefter med tonicvand efter behov og pynt glasset med lidt mynte og måske en stang rå rabarber som rørepind.
Så kan det kun blive en god sommer :)
Dagens tip
Når du først har fået gang i en god likør, er det lidt ligesom en surdej. Hver gang du bruger lidt, kan du hælde ny gin, lidt mere sukker og citron i beholderen, så du ikke løber tør.