Dansk
2 stk. hopballe overlår uden skind og ben.
(De overlår som er brugt i denne video vejer ca. 150 gram pr. stk. og er delt i 2)
Mel
Salt
2 æg pisket sammen
Lidt rasp
Smør og olie til stegning
150 gram ærter og 2 finthakkede forårsløg (eller et lille alm. løg)
Frisk peberrod og en økologisk citron, som skal rives ud over retten til sidst
Bank de to overlår uden skind og ben let, så de får en næsten ensartet tykkelse. Men du må ikke banke dem i stykker, så gør det forsigtigt.
Vend dem i lidt mel med lidt salt, herefter i de to sammenpiskede æg og til sidst i lidt rasp.
Steg dem i en olie/smørblanding. På den måde får vi smagen fra smørret, mens olien hjælper med den højere temperatur. De skal steges i ca. 10 -12 min. på hver side, indtil de har en pæn, gylden farve.
Inden du anretter, tilsætter du en klat smør på panden sammen med de bælgede ærter og de hakkede forårsløg (eller alm. løg), som vendes kort i den varme smør, inden det hele tages af panden og krydres let på en tallerken.
Tip
Hvis retten skal bruges som aftensmad, kan du evt. servere den sammen med lidt kartofler og en frisk salat til.
Book selv dit møde eller konferenceophold
Få hjælp til booking af møder og konferencer
Booking af værelser eller ophold