Book nu

Pæretærte med syrlig koldskålsis og sprød butterdej


 

Pærekompot 

500 gr. skrællet Clara Fris pære
3 dl frisk og syrlig hvidvin( riesling) 
20 gram økologisk sukker
1 vaniljestang 

Fremgangsmåde:

Kog alle ingredienserne ved svag varme indtil pærerne er møre, hvorefter de tages af varmen. Kom pærerne i en beholder og stil på køl 1 time. 

Mørdej

175 gr. manitoba (mel)
45 gr. flormelis 
60 gr. saltet økologisk smør 
2 store æg 

Fremgangsmåde:

Bland mel, sukker og smør til en crumble-konsistens i en foodprocessor, tilsæt 1 æg ad gangen indtil det er en ensartet masse. Køl massen ned i minimum 3-4 timer. Rul mørdejen ud og bag den til den flot gylden ved 160 grader. Det tager omkring 15-20 minutter.

Koldskålsis 

2 blade gelantine 
1,5 økologisk citron 
113 gr. økologiske æggeblommer 
138 gr. økologisk sukker 
1 vaniljestang 
188 gr. økologisk fløde 
375 gr. økologisk sødmælk 
100 gr. laktosefri friskost 16% 

Fremgangsmåde:

Læg gelantinen i blød i 15 minutter. Pres citronerne, og sigt saften fri for kerner. Pisk æggeblommer og sukker luftig. Kog vaniljekorn, fløde og sødmælk op. Når massen koger hældes den over æggesnapsen og der piskes i 2 minutter. Smelt gelantine i massen og kør på ismaskinen.