Dansk
med syrlig koldskålsis og sprød butterdej
500 gr. skrællet Clara Fris pære
3 dl frisk og syrlig hvidvin( riesling)
20 gram økologisk sukker
1 vaniljestang
Fremgangsmåde:
Kog alle ingredienserne ved svag varme indtil pærerne er møre, hvorefter de tages af varmen. Kom pærerne i en beholder og stil på køl 1 time.
175 gr. manitoba (mel)
45 gr. flormelis
60 gr. saltet økologisk smør
2 store æg
Fremgangsmåde:
Bland mel, sukker og smør til en crumble-konsistens i en foodprocessor, tilsæt 1 æg ad gangen indtil det er en ensartet masse. Køl massen ned i minimum 3-4 timer. Rul mørdejen ud og bag den til den flot gylden ved 160 grader. Det tager omkring 15-20 minutter.
2 blade gelantine
1,5 økologisk citron
113 gr. økologiske æggeblommer
138 gr. økologisk sukker
1 vaniljestang
188 gr. økologisk fløde
375 gr. økologisk sødmælk
100 gr. laktosefri friskost 16%
Fremgangsmåde:
Læg gelantinen i blød i 15 minutter. Pres citronerne, og sigt saften fri for kerner. Pisk æggeblommer og sukker luftig. Kog vaniljekorn, fløde og sødmælk op. Når massen koger hældes den over æggesnapsen og der piskes i 2 minutter. Smelt gelantine i massen og kør på ismaskinen.
Book selv dit møde eller konferenceophold
Få hjælp til booking af møder og konferencer
Booking af værelser eller ophold