Jordbaertaerte Lille
  1. Kage/dessert/snacks
  2. Opskrifter /
  3. Kage/dessert/snacks /
  4. Jordbærkage a la Sinatur

Jordbærkage a la Sinatur


Jordbærkage a la Sinatur


Jordbærtærte med mazarinbund & hvid chokoladecreme med vanille

Mazarinbund:

600 g Marcipan
150 g hestebønnepure eller finthakket kogte hele ingridærter 
375 g sukker 
375 g smør 
400 g æg  
60 g ingrid ærtemel eller mandelmel
115 g hvedemel

Rør marcipan, hestebønnepure, sukker sammen 
Tilsæt smør 
Tilsæt æg lidt ad gangen 
Tilsæt Ingrid ærtemel og hvedemel og vend dejen
Fordel dejen i bageform 
Bag ved 175 grader i 25-30 minutter  

Vanillecreme:

4 g husblas 
400 g piskefløde 
1 g vaniljesukker
15 g sukker 
50 g hvid hestebønne pure 
40 g hvid chokolade 
 
Læg gelatine i blød i koldt vand 
Varm fløde, vaniljesukker, sukker og hestebønnepure op til 80 grader, hæld den varme fløde over den hvide chokolade. 
Vrid husblas fri for vand og tilsæt til den varme fløde
Rør rundt og tjek at chokolade er smeltet, og husblas smeltet.
Blend massen helt glat med stavblender
Sigt gennem en fin sigte og dæk overflade med film sÃ¥ der ikke kommer nogle luftbobler 
Stil pÃ¥ køl nogle timer eller til dagen efter 
Pisk massen luftig kom pÃ¥ sprøjteposer eller smør den pÃ¥ ønskede kage   
Smag evt. til med lidt citronsaft ved piskning hvis cremen skal være frisk  

Topping:

750 g friske jordbær
2 spsk sukker
Saft & skal af ½ citron
75 g mørk chokolade

Skyl jordbærrene og dryp dem godt af. Skær blomsten af. Kom alle blomsterne i en lille kasserolle med sukker, citronsaft & skal.
Kog det hele op stille og roligt og sigt. Køl siruppen af.
Skær jordbærrene i skiver eller bÃ¥de. 

Smelt chokoladen og pensel mazarinen.

Anret mazarinkagen med den luftige vanillecreme og skiver af friske jordbær. 
Pensl jordbærrene med jordbærsiruppem og pynt med spiselige blomster. 

På billedet har vi skåret mazarinen i kuvert stykker, penslet med smeltet mørk chokolade og pyntet med hybenroser, bronzefennikel, katost & hvid hjulkrone.

Ha' en dejlig dansk sommer - med bælgfrugter selvfølgelig!

Tak til Gastronomisk Konsulent Heidi Hansen for inspiration og nye vinkler på opskrifter med bælgfrugter.
Læs mere om de nye frontløber-køkkener her

Book selv dit møde eller konferenceophold

Få hjælp til booking af møder og konferencer

Booking af værelser eller ophold

Vælg et af vores seks hoteller