9C2521e1 3A4b Fd00 Bfb0 198Fac04d287
  1. Kage/dessert/snacks
  2. Opskrifter /
  3. Kage/dessert/snacks /
  4. Bag dine egne Sinatur-sirupskager

Bag dine egne Sinatur-sirupskager



Opskrift

Ingredienser

100 gr smør
100 gr sirup
75 gr sukker
50 gr brun farin
1 æg
1 dl kærnemælk (creme fraiche eller lign. kan også bruges)
1 tsk natron
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nellike
250 gr hvedemel

Smørcreme

100 gr blødt smør
100 gr flormelis
2 tsk vaniljesukker
2 dl appelsinmarmelade (abrikos eller æblemos kan også bruges)

Chokoladeglasur

100 gr flormelis
2 spsk kakaopulver
vand
evt. sukkerkugler til pynt 


Instruktioner  

Kom smør, sirup, sukker og brun farin i en gryde og smelt det ved svag varme. Lad blandingen afkøle til den er lunken. 

SlÃ¥ ægget ud i en skÃ¥l og tilsæt kærnemælk. 

Sigt natron, krydderier og hvedemel sammen og kom det i skålen med æg og kærnemælk.

Tilsæt smør- og sirupsblandingen og pisk det hele godt sammen med en elmikser. 

Fordel dejen i en smurt springform (ca 20-22 cm i diameter). Læg evt. et stykke bagepapir i spænd i bunden af springformen.

Bag kagen ved 150 ° (alm. ovnvarme) i ca 60 minutter, indtil den er gennembagt.

Tjek evt. ved at stikke en tandstikker eller lignende ned i midten af kagen. Afkøl kagen pÃ¥ bageristen og del den i 2 bunde. 

Fordel appelsinmarmeladen i et jævnt lag på den nederste bund.

 

Smørcreme

Kom smør, flormelis og vaniljesukker i en skål og pisk det grundigt til en hvid og luftig smørcreme.

Det tager ca 10 minutter, før cremen er helt luftig og hvid, sÃ¥ jeg kan anbefale at bruge en køkkenmaskine, hvis man har en. 

Fordel smørcremen i et jævnt lag ovenpå appelsinmarmeladen.

Læg den øverste bund over som låg og giv den et let tryk, så smørcremen presses helt ud til kanten.

Glat evt. kanten af cremen med en kniv hele vejen rundt.
 

Chokoladeglasur

Kom flormelis og kakao i en skÃ¥l og rør det sammen med en lille smule vand til en tyk glasur. 

Hæld glasuren ud pÃ¥ midten af kagen og fordel den helt ud til kanten med en kniv eller palet. 

Drys evt. små sukkerkugler i den våde glasur og lad kagen stå på køl indtil servering.

Tag gerne kagen ud 30-60 minutter før servering, sÃ¥ smørcremen kan nÃ¥ at temperere og ikke er alt for hÃ¥rd. 

Sirupskagen kan sagtens holde sig 3-5 dage pÃ¥ køl, hvis den pakkes godt ind. Den kan desuden fryses. 

God fornøjelse i køkkenet!

Book selv dit møde eller konferenceophold

Få hjælp til booking af møder og konferencer

Booking af værelser eller ophold

Vælg et af vores seks hoteller