Dansk
200 gram kerner fra fx Gyldenlund
(I videoen bruges svederbyg og ølandshvede, men man kan også sagtens anvende andre)
160 gram rodfrugter i små tern
(Det kan være gulerødder, pastinak, porrer, knoldselleri eller persillerod. Brug det, som du har i kølskabet, eller køb det, der er i sæson)
Et finthakket løg
100 gram Ømandsbacon i små tern
Saltet ramsløgsblomst
(kan erstattes med saltede mandler)
1 spsk. Tørret ramsløg eller 4-5 blade frisk ramsløg hakket fint
(Du kan også bruge persille, purløg, løvstikke eller løgkarse i stedet for ramsløg)
Vand
100 gram revet krystalost fra Them
(Lidt til grøden og lidt til pynten)
Lidt super fløde (38%)
En skefuld creme fraiche
Lidt smør og olie til stegning
Kom smør og olie i en gryde. Når smørret begynder at bruse op tilsættes det hakkede løg, de små tergn af rodfrugter og bacontern. Det hele steges let af uden at tage farve.
Herefter tilsættes kernerne fra Gyldenlund, saltet ramsløgsblomst og tørret ramsløg. Hæld vand i gryden til ingredienserne er dækket og kom låg på. Lad det herefter stå og koge i ca. 20-25 min.
Se til grøden en gang imellem og rør rundt. Afhængig af hvilke kerner, du bruger, skal der måske tilsættes lidt mere vand, da nogen suger mere væske til sig end andre.
Bid i en af kernerne, for at tjekke om de er møre nok. Men husk, at de gamle kornsorter skal have lidt et bid - selv når de er helt møre. Når kernerne er klar tilsættes revet krystalost og fløde og detheæe vendes sammen i gryden og smages til med salt og peber.
Anrettes i dyb tallerken med en klat creme fraiche, revet krystalost, evt. lidt hakkede krydderurter og en timianblomst.
Book selv dit møde eller konferenceophold
Få hjælp til booking af møder og konferencer
Booking af værelser eller ophold