Nytårstorsk med jordskokker og muslinger
Det skal du bruge til 4Â personer:
400 g. Torske loins uden skind og benÂ
500 g. BlÃ¥muslingerÂ
400 g. JordskokkerÂ
1 stk. Fennikel
4 dl. Fløde
2 dl. HvidvinÂ
100 g. estragon
5 dl. olieÂ
1 PorreÂ
1 Løg
1 Gulerod
100 g. SmørÂ
Â
Sådan gør du:
• Del torsken i 4 lige store dele og drys den let med salt og lad den trække gerne en time på køl
• Tjek muslingerne for urenheder og hvis nogen af dem er åbne, kasseres de.
• Tag nu porre, gulerod og løg rens det hele og hak det i smÃ¥ ternÂ
• Rengør jordskokkerne men lad gerne skrællen være pÃ¥, tag 300 g. af dem og del dem i 4. De kvarte steges nu i lidt olie og brunes godt af. NÃ¥r de er godt gyldne kommes der vand pÃ¥ sÃ¥ det dækker og de koges til de er meget møre, herefter sigtes vandet fra og man kommer 1 dl fløde ned til jordskokkerne og stamper dem godt med et piskeris til man fÃ¥r en grov kompot. Smag det til med salt og peberÂ
• De sidste 100 g. jordskokker skæres i tynde skiver pÃ¥ et mandolinjern og kommes i en skÃ¥l og skylles med koldt vand ind til vandet er helt klart. Dryp dem af og friter i 3 dl. olie ved 150grader til de er gyldne. Efterfølgende kommes de pÃ¥ fedtsugende papir og drysses med fint saltÂ
• I en anden gryde kommes lidt olie samt 50 g. smør, heri sauteres dine grøntsager cirka 5 min. Derefter kommes 2 dl. hvidvin samt 1 dl. vand pÃ¥. NÃ¥r det begynder at koge, kommes de rensede muslinger pÃ¥ og her dampes de i cirka 4 min. eller til de Ã¥bner sig. Nu sigtes grøntsager og muslingerne fra, og væsken fra muslingerne gemmes i en lille gryde hvori der kommes 3 dl. fløde. Hele herligheden koges ind til den begynder at tykne lidt og smages til med salt og peber. Muslingerne fra sigten pilles ud af skallen og hakkes i lidt grove stykker, som tilsættes saucen lige inden serveringÂ