Dansk
400 gram Rabarber
(Kan evt. erstattes med jordbær, solbær, hindbær eller andet bær)
200 gram rørsukker
Et par toppe af mjødurt
(Kan erstattes med en halv stang vanilje)
1 Citron
1 flaske Fary Lochan gin
(Kan erstattes af anden gin)
Tonicvand fra Ørbæk
(Kan erstattes af anden tonic)
Â
Rabarberlikøren
Rengør rabarberne og skær den i små tern.
Jo mindre, du skærer dem, desto hurtigere kan du nyde sommerdrinken. Ved helt smÃ¥ tern, kan den sagtens nÃ¥ at fÃ¥ en rigtig god smag i løbet af 7-14 dage, men den fÃ¥r mere og mere smag med tiden. Kom ternene i en beholder sammen med sukkeret og riv noget citronskal ned i. Pres herefter citronsaft udover og lad citronerne blive i beholderen. Hak mjølurten og kom med i eller alternativt en halv stang vanilje.Â
Hæld ginen over ingredienserne og rør rundt. Stil beholderen pÃ¥ køl, men husk at røre i den de første par dage, indtil sukkeret er opløst. Lad den stÃ¥ pÃ¥ køl i minimum en uge, og prøv herefter at smag pÃ¥ den.Â
Selve drinken
Fyld to glas med masser af is og hæld rabarberlikør i ca. halvdelen af glasset. Top herefter med tonicvand efter behov og pynt glasset med lidt mynte og mÃ¥ske en stang rÃ¥ rabarber som rørepind.Â
SÃ¥ kan det kun blive en god sommer :)Â
Dagens tip
NÃ¥r du først har fÃ¥et gang i en god likør, er det lidt ligesom en surdej. Hver gang du bruger lidt, kan du hælde ny gin, lidt mere sukker og citron i beholderen, sÃ¥ du ikke løber tør.Â
Book selv dit møde eller konferenceophold
Få hjælp til booking af møder og konferencer
Booking af værelser eller ophold