Dansk
Nå nye højder med din bagning ved at tilføje surdej. Det smager himmelsk. Og det er nemt at komme igang. Vi guider dig hele vejen lige her med vores opskrift på en god surdej til rugbrød og hvedebrød.
250 gram hvedemel (gerne stenkværnet)
5 dl. Vand
Bland mel og vand og rør det godt rundt. Hæld det herefter i en beholder. Beholder behøver ikke at være helt lufttæt. Beholderen med din kommende surdej opbevares ved stuetemperatur og skal røres i dagligt (og det skal du faktisk blive ved med at gøre i al den tid, du har surdejen).
Ønsker du kun at benytte surdejen til at bage rugbrød, kan den med fordel opbevares i køleskabet.
Efter 10 dage er surdejen klar til at bage af.
Hver gang du har brugt noget af din surdej, skal du spæde den resterende del op med lidt mel og vand for at holde den kørende. Konsistensen skal være som en pandekagedej, og vil være klar til brug igen allerede dagen efter.
Står surdejen stille i mange dage, er det en god idé at hælde lidt ud og friske den op med lidt nyt mel og vand dagen før, den sakl bruges. Det giver en bedre smag.
Benyt meget gerne den samme beholder hele tiden. Det er med til at gøre surdejen stærk.
Skal du fx på ferie og ikke har mulighed for at røre i din surdej i en længere periode, kan du fryse 1 dl., så du har en god starter, når du kommer hjem igen, og slipper for at skulle starte helt forfra. Den resterende del af surdejen kan du give videre, hvis du ikke når at bruge den, inden ferien.
Brug surdejen til at lave vores lækre müsliboller
Book selv dit møde eller konferenceophold
Få hjælp til booking af møder og konferencer
Booking af værelser eller ophold