Book nu

Smagen af rugbrød når nye højder

Opskrift på hjemmebagt rugbrød


Det skal du bruge til 2 rugbrød:
 

1 liter lunkent vand

1 portion surdej (ca. 1 dl.)

450 gram groft rugmel

450 gram groft hvedemel 

2 spsk. salt

1 dl kærnemælk

1 flaske pilsner eller hvidtøl

120 gram knækkede hvedekerner

120 gram hørfrø

120 gram solsikkekerner

420 gram knækkede rugkerner

2 spsk. mørk sirup

1 spsk maltmel eller maltsirup (kan evt. udelades)

Sådan gør du:
 

Rør vand, surdej, rugmel, hvedemel og salt sammen og lad det hæve i en overdækket skål ved stuetemperatur i 24 timer.

Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Husk at tage en portion surdej fra (ca. 1-2 dl.), så du har til næste gang, du skal bare disse rugbrød. Hæld dejen i 2 rugbrødsformer og lad dem stå i yderligere 3 timer (evt. natten over) ved stuetemperatur, inden de tildækkes med bagepapir og bages i alm. ovn ved 180 grader i 1 time og 15 minutter. Herefter fjerner du bagepapiret og lader dem bage i yderligere 30 minutter, så de i alt får 1 time og 45 minutter i ovnen. 

Brødene vendes ud af formene med det samme. 

Sådan opbevarer du dit rugbrød:
 

Når brødene er kølet af, kan du pakke dem ind i en pose eller brødboks. De bør opbevares ved stuetemperatur. Brødene holder sig lækre og saftige i op til 14 dage. 

Tip:
 

Har du et par rugbrødsrester i overskud, så smid dem endelig ikke ud. De udgør den perfekte base for vores lækre morgengrød, som du også nemt kan give dig i kast med.  

Har du mod på flere opskrifter?

Se alle vores opskrifter her >>