Book nu

Med overskudskaffe

Hjemmebagt rugbrød


Det skal du bruge:
 

Sættes i blød dagen før:

242 gr. Rugkerner

91 gr. Hørfrø

16,5 gr. Solsikkekerner

36 gr. Surdejspulver

15 gr. Salt

364 ml. Vand (kan skiftes ud med overskudskaffe)

 

Dag 2.

242 gr. Rugsigtet mel

9 gr. Gær

9 gr. Maltpulver

200 ml. Vand

 

Sådan gør du:
 

Rør rugkerner, hørfrø, solsikkekerner, surdejspulver, vand og salt sammen og lad det hæve i en overdækket skål ved stuetemperatur i 24 timer.

Tilsæt dagen efter de øvrige ingredienser og rør det godt sammen i min. 12 minutter. Hæld dejen i en rugbrødsform. Sæt ovnen på 290 grader og skru ned på 180 når brødet sættes ind. Rugbrødet skal bages i cirka 25 min. 

Brødet vendes ud af formen med det samme. 

 

Sådan opbevarer du dit rugbrød:
 

Når brødet er kølet af, kan du pakke det ind i en pose eller brødboks. Det bør opbevares ved stuetemperatur.

Tip:
 

Har du et par rugbrødsrester i overskud, så smid dem endelig ikke ud. De udgør den perfekte base for vores lækre morgengrød, som du også nemt kan give dig i kast med.  

Har du mod på flere opskrifter?

Se alle vores opskrifter her >>