Rugbroed
  1. Brød/boller
  2. Opskrifter /
  3. Brød/boller /
  4. Rugbrød med overskudskaffe

Rugbrød med overskudskaffe

Lækkert hjemmebagt rugbrød, hvor du kan bruge dit overskudskaffe til at give brødet ekstra smag. 


Hjemmebagt rugbrød


Det skal du bruge:

Sættes i blød dagen før:

242 gr. Rugkerner

91 gr. Hørfrø

16,5 gr. Solsikkekerner

36 gr. Surdejspulver

15 gr. Salt

364 ml. Vand (kan skiftes ud med overskudskaffe)

 

Dag 2.

242 gr. Rugsigtet mel

9 gr. Gær

9 gr. Maltpulver

200 ml. Vand

 

Sådan gør du:

Rør rugkerner, hørfrø, solsikkekerner, surdejspulver, vand og salt sammen og lad det hæve i en overdækket skÃ¥l ved stuetemperatur i 24 timer.

Tilsæt dagen efter de øvrige ingredienser og rør det godt sammen i min. 12 minutter. Hæld dejen i en rugbrødsform. Sæt ovnen pÃ¥ 290 grader og skru ned pÃ¥ 180 nÃ¥r brødet sættes ind. Rugbrødet skal bages i cirka 25 min. 

Brødet vendes ud af formen med det samme. 

Sådan opbevarer du dit rugbrød:

NÃ¥r brødet er kølet af, kan du pakke det ind i en pose eller brødboks. Det bør opbevares ved stuetemperatur.

Tip:

Har du et par rugbrødsrester i overskud, sÃ¥ smid dem endelig ikke ud. De udgør den perfekte base for vores lækre morgengrød, som du ogsÃ¥ nemt kan give dig i kast med.  

Book selv dit møde eller konferenceophold

Få hjælp til booking af møder og konferencer

Booking af værelser eller ophold

Vælg et af vores seks hoteller