-
Hoteller
-
Jylland
-
Fyn
-
Sjælland
-
-
Selskaber
-
Hoteller
- Jylland
- Fyn
- Sjælland
-
Book nu
Med overskudskaffe
Hjemmebagt rugbrød
Det skal du bruge:
Sættes i blød dagen før:
242 gr. Rugkerner
91 gr. Hørfrø
16,5 gr. Solsikkekerner
36 gr. Surdejspulver
15 gr. Salt
364 ml. Vand (kan skiftes ud med overskudskaffe)
Dag 2.
242 gr. Rugsigtet mel
9 gr. Gær
9 gr. Maltpulver
200 ml. Vand
Sådan gør du:
Rør rugkerner, hørfrø, solsikkekerner, surdejspulver, vand og salt sammen og lad det hæve i en overdækket skål ved stuetemperatur i 24 timer.
Tilsæt dagen efter de øvrige ingredienser og rør det godt sammen i min. 12 minutter. Hæld dejen i en rugbrødsform. Sæt ovnen på 290 grader og skru ned på 180 når brødet sættes ind. Rugbrødet skal bages i cirka 25 min.
Brødet vendes ud af formen med det samme.
Sådan opbevarer du dit rugbrød:
Når brødet er kølet af, kan du pakke det ind i en pose eller brødboks. Det bør opbevares ved stuetemperatur.
Tip:
Har du et par rugbrødsrester i overskud, så smid dem endelig ikke ud. De udgør den perfekte base for vores lækre morgengrød, som du også nemt kan give dig i kast med.
Har du mod på flere opskrifter?
Vores hoteller
Kontakt os
Skarrildhus:
skarrildhus@sinatur.dk
Haraldskær:
har@sinatur.dk
Sixtus:
sixtus@sinatur.dk
Gl. Avernæs:
glavernaes@sinatur.dk
Storebælt:
stc@sinatur.dk
Frederiksdal:
frederiksdal@sinatur.dk