Rugbroed5
  1. Brød/boller
  2. Opskrifter /
  3. Brød/boller /
  4. Rugbrød

Rugbrød

Glem alt om at købe dit rugbrød i fremtiden. Når du først har smagt dit eget og set, hvor nemt det faktisk er at lave, kommer du aldrig til at ville have andet.


Opskrift på hjemmebagt rugbrød


Det skal du bruge til 2 rugbrød:

1 liter lunkent vand

1 portion surdej (ca. 1 dl.)

450 gram groft rugmel

450 gram groft hvedemel 

2 spsk. salt

1 dl kærnemælk

1 flaske pilsner eller hvidtøl

120 gram knækkede hvedekerner

120 gram hørfrø

120 gram solsikkekerner

420 gram knækkede rugkerner

2 spsk. mørk sirup

1 spsk maltmel eller maltsirup (kan evt. udelades)

Sådan gør du:

Rør vand, surdej, rugmel, hvedemel og salt sammen og lad det hæve i en overdækket skÃ¥l ved stuetemperatur i 24 timer.

Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Husk at tage en portion surdej fra (ca. 1-2 dl.), sÃ¥ du har til næste gang, du skal bare disse rugbrød. Hæld dejen i 2 rugbrødsformer og lad dem stÃ¥ i yderligere 3 timer (evt. natten over) ved stuetemperatur, inden de tildækkes med bagepapir og bages i alm. ovn ved 180 grader i 1 time og 15 minutter. Herefter fjerner du bagepapiret og lader dem bage i yderligere 30 minutter, sÃ¥ de i alt fÃ¥r 1 time og 45 minutter i ovnen. 

Brødene vendes ud af formene med det samme. 

Sådan opbevarer du dit rugbrød:

NÃ¥r brødene er kølet af, kan du pakke dem ind i en pose eller brødboks. De bør opbevares ved stuetemperatur. Brødene holder sig lækre og saftige i op til 14 dage. 

Tip:

Har du et par rugbrødsrester i overskud, sÃ¥ smid dem endelig ikke ud. De udgør den perfekte base for vores lækre morgengrød, som du ogsÃ¥ nemt kan give dig i kast med.  

Har du mod på flere opskrifter?

Følg vores nemme guide her

Skal du lave surdej fra bunden?

Følg vores nemme guide her

Book selv dit møde eller konferenceophold

Få hjælp til booking af møder og konferencer

Booking af værelser eller ophold

Vælg et af vores seks hoteller