-
Hoteller
-
Jylland
-
Fyn
-
Sjælland
-
-
Selskaber
-
Hoteller
- Jylland
- Fyn
- Sjælland
-
Book nu
Smagen af rugbrød når nye højder
Opskrift på hjemmebagt rugbrød
Det skal du bruge til 2 rugbrød:
1 liter lunkent vand
1 portion surdej (ca. 1 dl.)
450 gram groft rugmel
450 gram groft hvedemel
2 spsk. salt
1 dl kærnemælk
1 flaske pilsner eller hvidtøl
120 gram knækkede hvedekerner
120 gram hørfrø
120 gram solsikkekerner
420 gram knækkede rugkerner
2 spsk. mørk sirup
1 spsk maltmel eller maltsirup (kan evt. udelades)
Sådan gør du:
Rør vand, surdej, rugmel, hvedemel og salt sammen og lad det hæve i en overdækket skål ved stuetemperatur i 24 timer.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Husk at tage en portion surdej fra (ca. 1-2 dl.), så du har til næste gang, du skal bare disse rugbrød. Hæld dejen i 2 rugbrødsformer og lad dem stå i yderligere 3 timer (evt. natten over) ved stuetemperatur, inden de tildækkes med bagepapir og bages i alm. ovn ved 180 grader i 1 time og 15 minutter. Herefter fjerner du bagepapiret og lader dem bage i yderligere 30 minutter, så de i alt får 1 time og 45 minutter i ovnen.
Brødene vendes ud af formene med det samme.
Sådan opbevarer du dit rugbrød:
Når brødene er kølet af, kan du pakke dem ind i en pose eller brødboks. De bør opbevares ved stuetemperatur. Brødene holder sig lækre og saftige i op til 14 dage.
Tip:
Har du et par rugbrødsrester i overskud, så smid dem endelig ikke ud. De udgør den perfekte base for vores lækre morgengrød, som du også nemt kan give dig i kast med.
Har du mod på flere opskrifter?
Vores hoteller
Kontakt os
Skarrildhus:
skarrildhus@sinatur.dk
Haraldskær:
har@sinatur.dk
Sixtus:
sixtus@sinatur.dk
Gl. Avernæs:
glavernaes@sinatur.dk
Storebælt:
stc@sinatur.dk
Frederiksdal:
frederiksdal@sinatur.dk