Book nu

Klimabidrag for C02 belastende oksekød - kend vores fravalg og tag aktivt stilling


Hos Sinatur Hotel & Konference har vi hele tiden fokus på at gøre det bedste for naturen. Mange ting gør vi i kulisserne som når vi finder de mest skånsomme rengøringsmidler, sørger for minutiøs affaldssortering eller handler hos den lokale æbleplantage.


I andre tilfælde bliver vores arbejde med ansvarlig hoteldrift mere synlig og håndgribelig for vores gæster. Det gælder blandt andet når vi taler om vores gastronomiske profil.


Vi ønsker, at vi i løbet af de nærmeste år får en væsentlig reduktion i hotellernes forbrug af oksekød. En del af det håndterer vi ved at skifte oksekødspegepølsen ud med et stykke pålæg lavet af kylling eller svinekød, eller vi skifter brunchpølsen med oksekød ud til en på svinekød. Det er der ikke mange af vores gæster som oplever som et problem.

 

Ingen oksekød på vores konferencemenuer

Det betyder også, at vi har fjernet oksekødet fra alle vores konferencemenuer og at vi i løbet af de næste år også fjerne oksekødet fra vores selskabsmenuer. Men hvorfor er det så nødvendigt og relevant? Det er det, fordi oksekødet har en stor klimabelastning og udleder en væsentlig højere andel af Co2 en vores øvrige fødevarer indkøb.
 
  • I Sinatur handlede vi i 2022 337,4 tons fødevarer med en total udledning af Co2 på 1.294,4 tons. 
  • Heraf købte vi 9 tons oksekød som udledte 488,4 tons Co2 – 
  • Det betyder at 38 % af vores samlede Co2 belastning fra fødevarer indkøb kommer fra oksekødet, selvom om andelen af oksekød kun udgør 2,7 % af vores samlede fødevarer indkøb.
 
Det mener vi er ganske simpelt at gøre noget ved. Vi har så meget andet lækkert at tilbyde, så ingen kommer til at gå på kompromis med det gode måltid.

Tilvælg oksekød på din tallerken

Ønsker du som gæst alligevel, at der serveres oksekød til netop din konference, så finder vi også ud af det – vi mener ikke at forbud er vejen frem, bare oplysning og en sund snak om mulighederne. Vi vil dog gerne have, at du som gæst tager aktivt stilling og kender vores holdning til oksekødet og derfor beder vi dig om at betale et klimatillæg på kr. 25 pr. kuvert, hvis der skal oksekød på tallerkenen. Klimatillægget donerer vi ubeskåret til Den Danske Naturfond, som investerer pengene i skov.