Dansk
Hos Sinatur forsøger vi at drive vores hoteller så ansvarligt som muligt. Og med den ambition, bliver menuerne i vores restauranter helt centrale. Når vi arbejder med at sænke vores negative aftryk, er det afgørende, hvad vi serverer for vores gæster. Det er her, vi for alvor kan reducere CO2-belastningen. Men vi gør det gennem alternativer ikke forbud.
Ambitioner på naturens vegne behøver ikke betyde afsavn og kedelig mad på tallerkenen. Det vil vi gerne vise vores gæster.
I vores udforskning af alternativer arbejder vi med at skubbe til opfattelsen af, hvad et godt mÃ¥ltid er, og hvad der - sÃ¥ og sige - giver god smag i munden. Vi gÃ¥r ikke pÃ¥ kompromis med vores gæstetilfredshed, for vores gæster forventer af os, at vi udvider deres mad-horisont og gør dem klogere pÃ¥, hvilke alternativer, der findes.Â
Det gør vi pÃ¥ forskellig vis. I vores menuer bruger vi sÃ¥ mange af de gode danske rÃ¥varer, vi kan. Det gør vi, fordi vi har lokale leverandører, der leverer virkeligt gode rÃ¥varer - men ogsÃ¥ fordi det er bedre for klimaet, nÃ¥r de ikke skal transporteres sÃ¥ langt.Â
I 2013 fik vi Det Økologiske Spisemærke i Bronze og i 2018 opgraderede vi det til Det Økologiske Spisemærke i sølv. Det er vi stolte af og mellem 60-90 procent af vores rÃ¥varer er økologiske.Â
SÃ¥ vi er glade for økologi, men det lokale vægter lige sÃ¥ højt. Hvis vi har en dygtig og ansvarlig æbleproducent i lokalomrÃ¥det, sÃ¥ henter vi med glæde vores æbler hos ham eller hende - ogsÃ¥ selvom de dyrkes konventionelt.Â
Vi vil nemlig gerne nedbringe vores CO2-aftryk sÃ¥ meget som overhovedet muligt. Det betyder ogsÃ¥, at vores gæster skal se langt efter appelsinjuice og bananer og ananas i vores buffeter og som snacks i løbet af dagen.Â
EfterhÃ¥nden skal de ogsÃ¥ se langt efter oksekød pÃ¥ tallerkenen - det kan forekomme, men igen vil vi gerne servere alternativer med mere grønt og med lidt lysere kød - som kylling, fisk og svinekød. Vi mener, det er den rette vej at gÃ¥, nÃ¥r vi skal nedbringe CO2-aftrykket.Â
Vi er entusiastiske, men ikke fanatiske. Derfor mÃ¥ vores gæster undvære eksotisk frugt, men kaffe, chokolade og vanilje kan man stadig fÃ¥. SÃ¥ vi køber lokalt, nÃ¥r det er muligt - og det er det ofte - herefter køber vi dansk, sÃ¥ nordeuropæisk og europæisk - og undtagelsesvis oversøisk.Â
Hvad sÃ¥ med vinen? Tænker du mÃ¥ske. Jamen, den henter vi sÃ¥ tæt pÃ¥, som vi kan. Det vil sige, at de oversøiske vine kan du ikke finde i vores vinkældre.Â
Vi har næsten ingen madspild
Vores kokke bruger rigtigt meget tid pÃ¥ at udvikle opskrifter, hvor alle rÃ¥varer udnyttes til fulde. Og det virker.Â
I det hele taget er vi blevet meget fokuserede pÃ¥ at mÃ¥le og veje vores fremskridt. For det hjælper os med at udvikle os og det er motiverende, at vi kan se, hvilke tiltag, der virker og er med til at reducere vores forbrug af CO2.Â
For at give et eksempel pÃ¥, hvor meget det kan betyde, at udskifte nogle af vores fødevarer med alternativer, kan vi se pÃ¥ oksekødet.Â
I 2022 handlede vi i Sinatur 337,4 tons fødevarer med en total udledning af CO2 på 1.294,4 tons. Heraf købte vi ni tons oksekød som udledte 488,4 tons C02. Det betyder, at 38 procent af vores samlede CO2-belastning fra fødevareindkøb kommer fra oksekødet. Og det er selvom, at andelen af oksekød kun udgør 2,7 procent af vores samlede fødevareindkøb.
SÃ¥ ja, det kan godt betale sig, at overveje, hvad der kommer pÃ¥ tallerkenen og forhÃ¥bentligt vil vores gæster fortsætte med at være lige sÃ¥ nysgerrige og interesserede i alternative menuer, som vi er. Men bare rolig, vi kommer ikke til at gÃ¥ pÃ¥ kompromis med smagsoplevelsen og kvaliteten.Â
Vil du vide mere om Sinatur Hotel & Konferences arbejde med at drive ansvarlige og bæredygtige hoteller på naturens præmisser, kan du læse vores impact rapport og forhåbentligt få inspiration til, hvordan du selv kan bringe den grønne transformation ind i din virksomhed.
Book selv dit møde eller konferenceophold
Få hjælp til booking af møder og konferencer
Booking af værelser eller ophold