Dansk
Elevaftenen hos Sinatur var en fantastisk begivenhed, hvor hotellet var fyldt med forventningsfulde gæster, spændte på at smage, opleve og nyde, hvad Sinaturs talentfulde elever havde fremtryllet. Det var en aften, der overskred forventningerne og demonstrerede den kulinariske mestring, som Sinaturs elever har tilegnet sig gennem hårdt arbejde og dedikation. Forberedelserne til elevaftenen startede dog flere måneder før og har givet eleverne sammenhold på tværs af hotellerne samt værdifuld sparring.
Forberedelser og sammenhold
Forberedelserne startede allerede i december 2023 og bød på oplæg og praktiske øvelser, herunder vin- og cocktailsmagning. Og mens tjenerne nød en smagfuld oplevelse med en lokal vinbonde fra Vejle, arbejdede kokkene med frisk fisk fra Insula. Lasse Damgaard, tjenerelev hos Storebælt, fortæller at: "Jeg synes, det er fedt at møde de andre elever fra de andre hoteller. Der har været nogle rigtig gode oplæg. Vi har lært en masse praktiske ting, som vi kan tage med hjem til vores egen restaurant."
Øve-dagene sluttede af med planlægning af menuen til elevaftenen, hvor eleverne så frem til at tage styringen og skabe en mindeværdig aften for gæsterne. Momo Netjan, kokkeelev hos Skarrildhus, delte sin forventning og sagde: "Jeg glæder mig til at få tingene kørt afsted. Jeg regner med at det bliver en succes igen år. Adrenalinen suser, og kreativiteten får frit løb."
Stjerneaftenen
På aftenen var hotellets atmosfære var fyldt med forventning, som gæsterne ankom og blev mødt af eleverne, der stod klar til at præsentere aftenens menu. Smilene og spændingen i luften var tydelige tegn på den passion, eleverne har lagt i forberedelserne.
Gæsterne fik en kulinarisk rejse, der omfattede delikate retter, som eleverne selv havde planlagt og udført. Fra forretter til desserter blev smagsløgene forkælet, og gæsterne kunne tydeligt fornemme den passion, eleverne havde lagt i hvert eneste element. Efter mÃ¥ltidet blev eleverne hyldet for deres bedrifter, og stemningen blev yderligere løftet af det tætte fællesskab mellem eleverne, gæster og personalet.Â
Menuen
Eleverne havde nøje udvalgt og planlagt aftenens menu, der startede med en fortryllende række snacks, herunder grøntsagsatatar og kikærtekroketter. Hovedretten var kylling Wellington efterfulgt af en flot ostetallerken. Aftenens kulmination var en himmelsk kærnemælk pannacotta med hasselnødsbund og æblesorbet.
Se hele menuen nedenfor
Snacks
Grøntsagsatatar af butterbeans, selleri, serveres med en sprød linsechip
Kroket af kikærter, svampe, kartoffel & nødder
Bygotto med brønkarse og mayo. Serveres med sprødt brød og friskrevet trøffel
Malt Crustade med kikærtecreme, syltede rødbedebånd og skovsyre
Cremant
Pommes Anna af bede
Mini bede pommes Anna, udstikker af bælgfrugter, stegte kartofler. Hertil kærnemælkssauce med citron og urteolie
Styver, Vejrhøj, Danmark
Fladfisk med souffléfars
Tærteskal med variation er af skorzonerrod , syltede tyttebær, planteprotein
Elvernes drink
Kylling wellington
Grønkål og gulerødder. Hertil hvidvinssauce med hyldebær kaperes . Serveres med sprød Briochebrød, pate af fjerkræ samt flamberet kråser og portvins broken-gel
Burg Ravensburg, Dicker Franz, BlaufränkischÂ
Osten
Ost fra danske osterier med sødt og syrligt
Kærnemælk pannecotta
Hasselnødsbund med honning karamel. Hertil en æblesorbet og havreknas.
Mardeira Bual , Portugal
Kaffe og sødt
Book selv dit møde eller konferenceophold
Få hjælp til booking af møder og konferencer
Booking af værelser eller ophold